 
		
		Fornace
Barva bordó až v purpurových odstínech je spjata s ušlechtilým aroma připomínající koření a sušený hrozen díky vysoké zralosti použitých odrůd. V chuti se projeví typické tóny Cabernetu což je cassis až hořká čokoláda. Sangiovese dodá pikantní ostrost tříslovin a pružnou kyselinu. Zrání probíhalo 15 měsíců v dubových sudech barrique z toho 30% bylo nových.
| Druh: | červené víno | 
| Typ: | suché | 
| Země: | Itálie | 
| Oblast: | Toscana | 
| Vinařství: | Selvapiana | 
| Ročník: | 2013 | 
| Odrůdy: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese | 
| Apelace: | IGT | 
| Servis: | 18 °C | 
| Objem: | 0,75 l | 
Selvapiana
 
					 
					 
					 
					 
			  				
	Dlouhá léta byla Fattoria Selvapiana letní rezidencí bohatých rodin z Florencie až jí odkoupil od posledního majitele v roce 1827 pan Michele Giuntini Selvapiana s myslenkou založit dlouholetou a rodinnou tradici ve vinařství. Nynější majitel pan Francesco Giuntini Antinori tuto tradici stále drží a pozvedl během 25 let víno této méně známé oblasti Chianti Rufina na špičku světového žebříčku vín.
 
		Chianti
 
  		

















































 
			