Fornace
Barva bordó až v purpurových odstínech je spjata s ušlechtilým aroma připomínající koření a sušený hrozen díky vysoké zralosti použitých odrůd. V chuti se projeví typické tóny Cabernetu což je cassis až hořká čokoláda. Sangiovese dodá pikantní ostrost tříslovin a pružnou kyselinu. Zrání probíhalo 15 měsíců v dubových sudech barrique z toho 30% bylo nových.
| Druh: | červené víno |
| Typ: | suché |
| Země: | Itálie |
| Oblast: | Toscana |
| Vinařství: | Selvapiana |
| Ročník: | 2013 |
| Odrůdy: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese |
| Apelace: | IGT |
| Servis: | 18 °C |
| Objem: | 0,75 l |
Selvapiana
Dlouhá léta byla Fattoria Selvapiana letní rezidencí bohatých rodin z Florencie až jí odkoupil od posledního majitele v roce 1827 pan Michele Giuntini Selvapiana s myslenkou založit dlouholetou a rodinnou tradici ve vinařství. Nynější majitel pan Francesco Giuntini Antinori tuto tradici stále drží a pozvedl během 25 let víno této méně známé oblasti Chianti Rufina na špičku světového žebříčku vín.
Chianti

















































